'Had interview van Hyballa kunnen tegenhouden, maar dacht: laat het maar gebeuren'

'Had interview van Hyballa kunnen tegenhouden, maar dacht: laat het maar gebeuren'

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 13:58do 02-07-2020 om 13:58

Laatste update: donderdag 2 juli 2020 om 14:07do 02-07-2020 om 14:07

Algemeen directeur van NAC Breda Mattijs Manders is niet gediend van het kritische interview van trainer Peter Hyballa. De coach haalde onlangs vernietigend uit naar technisch directeur Tom Van den Abbeele.

"Dit kan niet, nee. Heb ik hem ook gezegd", zegt Manders in een interview met Voetbal International over de publieke klaagzang van Hyballa. "Ik heb vorige week maandag met Hyballa uitgebreid gezeten. In de beste families komt ruzie voor, soms slaande ruzie. Dat is niet erg. Maar het gaat mij om de vorm. In deze kamer mag het knetteren. We hebben allemaal verschillende opvattingen over voetbal, dat is prima."

Hyballa was kritisch op onder meer het aankoopbeleid van Van den Abbeele. "Met elkaar neem je een besluit en de td is eindverantwoordelijk. Hier mag je met de vuist op tafel slaan, moet je elkaar de waarheid vertellen, dat zou ik nog stimuleren ook. Als we de deur uit lopen, hebben we één verhaal en daar staan we dan allemaal achter", aldus Manders, die voor publicatie al op de hoogte was van het interview van Hyballa. "Ik had het misschien kunnen tegenhouden, maar dacht: Laat het maar gebeuren. Ik heb wel een kadertje met een reactie geëist. Hoor en wederhoor hoort wel, vind ik."

De positie van Hyballa stond onder druk door het interview, maar na een gesprek met Manders en Van den Abbeele mocht de trainer aanblijven.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws