De Ligt: 'Tot dat moment niet makkelijk, door die goal de speler die ik nu ben'

De Ligt: 'Tot dat moment niet makkelijk, door die goal de speler die ik nu ben'

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 17:53do 02-07-2020 om 17:53

Matthijs de Ligt verheugt zich op de stadsderby van Juventus met Torino zaterdagavond. De Nederlandse verdediger was tijdens de vorige editie in november de matchwinner en dat kwam destijds precies op het goede moment, vertelt hij aan Sky Sport Italia.

"Aan die eerste derby bewaar ik natuurlijk prachtige herinneringen. Ik maakte mijn eerste doelpunt voor de Bianconeri en het bezorgde ons een belangrijke overwinning", stelt De Ligt, die vorige zomer voor 75 miljoen euro overkwam van Ajax. "Het was tot dat moment niet makkelijk voor mij. Ik kreeg veel kritiek en stond onder druk. Die goal gaf mij een boost en zorgde ervoor dat ik de speler ben geworden die ik nu ben."

Na zijn moeizame start komen de Italiaanse media superlatieven tekort voor de twintigjarige Oranje-international. "Ik voel mij fysiek veel sterker, maar ook mentaal sta ik er veel beter voor. Dat is ook cruciaal." In de Serie A krijgt De Ligt namelijk te maken met veel verschillende soorten spitsen. "Je hebt Romelu Lukaku, die heel sterk en snel is, terwijl Ciro Immobile heel goed is met zijn rug naar het doel. Ik probeer ze uitgebreid te bestuderen, om overal op voorbereid te zijn. De lat ligt hoog."

De Ligt is met Juventus verwikkeld in een spannende titelrace met SS Lazio, terwijl ook Internazionale de Scudetto niet uit het hoofd heeft gezet. "Lazio en Inter zijn beiden nog in de race. Inter is een geweldig team en heeft maar een paar punten minder. Er zijn nog negen wedstrijden te spelen en dat zullen allemaal finales zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is De Ligt op zijn plek bij Juventus?

(5030 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws