Gerucht Cadena SER: Messi is niet blij met Barça en denkt aan transfervrij vertrek

Gerucht Cadena SER: Messi is niet blij met Barça en denkt aan transfervrij vertrek

03-07-2020 08:42
77

Cadena SER heeft de tongen in Spanje losgemaakt met een bericht over Lionel Messi. De superster van FC Barcelona loopt medio 2021 uit zijn contract en zou tegen die tijd transfervrij uit Catalonië willen vertrekken.

De gesprekken over contractverlenging waren al ingezet, maar zullen geen vervolg krijgen, klinkt het. Messi lijkt niet te spreken over de huidige ontwikkelingen bij FC Barcelona: in januari nam hij – tegen zijn gewoonte in – al openlijk stelling tegen bestuurder en oud-ploeggenoot Éric Abidal, die zich kritisch uitliet over enkele selectiespelers.

Later was hij betrokken bij de zeer moeizaam verlopen gesprekken over salarisreductie, die uitlekten en breed werden uitgemeten in de Spaanse pers: dit tot ongenoegen van Messi, die hierdoor de zondebok. De zesvoudig Ballon d'Or-winnaar zou bovendien niet te spreken zijn over de kwaliteit van de spelersgroep: Barça loopt dit seizoen het risico om voor het eerst sinds 2007/2008 geen enkele prijs te pakken. Barcelona hoopt zijn 33-jarige boegbeeld ook ná 2021 te behouden, maar lijkt dan flink werk te moeten maken van de contractbesprekingen.

Te midden van alle sportieve rampspoed bereikte Messi recentelijk een fraaie mijlpaal: zijn panenka tegen Atlético Madrid betekende doelpunt nummer 700 in zijn carrière.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie