Van Marwijk is fan: 'FC Utrecht haalt met hem een heel goede speler binnen'

Van Marwijk is fan: 'FC Utrecht haalt met hem een heel goede speler binnen'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 09:42vr 03-07-2020 om 09:42

FC Utrecht haalt met Daniel Arzani een speler met potentie in huis. Dat stelt Bert van Marwijk, die als bondscoach van Australië samenwerkte met de 21-jarige aanvaller.

Arzani, die tijdens het WK van 2018 speeltijd kreeg in alle drie de groepsduels, kwam in beeld bij Van Marwijk na een tip van toenmalig Melbourne City FC-trainer John van 't Schip. Die raadde Arzani ook aan bij Ajax. "Dat kan ik zeker begrijpen", reageert Van Marwijk in gesprek met Voetbal International.

"Die jongen heeft veel talent, alleen heeft hij het nog nauwelijks laten zien", vervolgt hij. "Deze jongen heeft heel veel potentie. Hij doet me een beetje denken aan Jadon Sancho. Ik zeg niet dat hij zo goed is of zo goed wordt. Maar het is een jongen die vanaf de zijkanten het gevaarlijkst is, en aan beide kanten kan spelen. Hij kan vanuit het niets scoren, een kans creëren en het verschil maken."

Na het WK maakte Arzani de overstap naar Manchester City, dat hem doorstuurde naar Celtic. In Schotland raakte zijn carrière door blessures in het slop. Hoewel het onduidelijk is hoe fit hij nu is, denkt Van Marwijk dat FC Utrecht goede zaken doet. "Die halen met hem een heel goede speler binnen. Ik kan vanaf hier alleen niet beoordelen hoe fit hij is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws