Geen 140 miljoen euro voor betaald voetbal: 'Maar wel per club kijken naar steun'

Geen 140 miljoen euro voor betaald voetbal: 'Maar wel per club kijken naar steun'

03-07-2020 18:23
43

Het kabinet wil per club gaan bekijken of financiële ondersteuning een optie is voor het betaalde voetbal. De KNVB diende een plan in waarin over een bedrag van maximaal 140 miljoen euro werd gesproken, maar dat komt er hoe dan ook niet.

Dat is de conclusie na een gesprek tussen de KNVB, de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en minister Martin van Rijn. "Er zijn goede verdiepingsgesprekken gevoerd over de specifieke positie van de bedrijfstak", zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde tegen De Telegraaf. "Den Haag staat open voor een volgende stap en doet logischerwijs wat er verwacht kan worden, alleen moet dat ook in de praktijk uitvoerbaar en werkbaar zijn."

Dat betekent dat er per club naar ondersteuning wordt gekeken. "Er komt geen sector-specifieke steun, maar er wordt specifiek per club gekeken naar wat er al zelf is gedaan en wat er eventueel voor de toekomst nog nodig is", legt Gudde uit. "De volgende stap is om nu per club inzichtelijk te maken wat ze zelf al hebben gedaan, op basis van richtlijnen die we komende week samen met het ministerie gaan opstellen."

Ondanks dat de gevraagde 140 miljoen euro niet zomaar aan de hele sector wordt uitgekeerd, is Gudde positief na de gesprekken. "Als betaald voetbal zijnde zijn we blij met deze volgende stap. We hebben er alle vertrouwen in dat we er gezamenlijk uit kunnen komen. Den Haag erkent hiermee het grote maatschappelijke belang van het voetbal."