'Ajax en Lille akkoord over Botman: miljoenenbedrag voor Amsterdammers'

3 juli om 19:24
Laatste update: 3 juli om 19:42

Ajax en Lille zijn akkoord over een transfer van Sven Botman. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen rond de Franse club. De Amsterdammers ontvangen waarschijnlijk tussen de 8 en de 9 miljoen euro voor de verdediger.

Botman was afgelopen seizoen op huurbasis actief voor Heerenveen en maakte daar indruk. De lange verdediger uit Badhoevedorp had de wens om die succesvolle periode een vervolg te geven en komend seizoen te slagen bij Ajax, maar het komt nu toch van een transfer. Ondanks dat hij nog geen minuut in het eerste elftal van Ajax speelde, ontvangen de Amsterdammers nu wel een miljoenenbedrag voor de stopper.

De 20-jarige linkspoot zal een contract voor vijf seizoenen gaan signeren in Frankrijk, zo schrijft De Telegraaf. Botman tekende onlangs nog bij in de Johan Cruijff Arena en lag tot de zomer van 2023 vast, maar Lille wilde de sterke verdediger graag hebben. De Fransen betalen volgens de ochtendkrant tussen de acht en de negen miljoen euro, afhankelijk van bonussen. Bij Lille moet Botman Gabriel Magalhaes doen vergeten, die waarschijnlijk naar Napoli vertrekt.

Voetbal International maakt overigens melding van een transfersom van zeven miljoen euro plus bonussen. Zeker is in ieder geval wel dat de lange mandekker Ajax veel geld oplevert. Het verlengen van zijn contract een paar weken geleden blijkt een goede zet te zijn geweest van Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdammers. Botman zelf is ook blij met zijn overstap: hij stond open voor Lille omdat zijn speelkansen bij Ajax klein leken.