'Als Robben in de achterzak van een RKC-back zit, heeft hij er snel genoeg van'

3 juli om 20:02

Arjen Robben is goed genoeg voor de Eredivisie. Dat denkt Raemon Sluiter, die zelf een comeback maakte als tennisser en toen de finale van het grastoernooi in Rosmalen haalde. De terugkeer van Robben wordt volgens Sluiter een succes.

De ervaringsdeskundige op het gebied van comebacks begrijpt waarom Robben het weer gaat proberen. "Kan ik het nog? Dat weten is ook wat waard", zegt Sluiter tegen nu.nl. "Dat antwoord krijgt Robben nu ook. Als hij straks drie wedstrijden in de achterzak van een back van RKC of PEC Zwolle zit, dan heeft hij er snel genoeg van. Maar ik zie dat niet gebeuren."

Alleen het niveauverschil met ploeggenoten zou een probleem kunnen opleveren voor Robben, die voor FC Groningen zal gaan spelen. "Zelfs een stapje langzamer is Robben goed genoeg voor de Eredivisie. De valkuil voor Robben is dat hij zich gaat ergeren aan het niveau van zijn teamgenoten. En misschien ook dat hij te hoge doelen stelt voor zichzelf. Hij moet ontspannen, genieten en fit blijven en dan speelt hij zo 25 wedstrijden."