Mühren moest jeugdliefde Volendam teleurstellen: 'Jonk gebeld en het uitgelegd'

4 juli om 17:26

Robert Mühren bezegelde vrijdag zijn terugkeer bij SC Cambuur, de club waar hij afgelopen seizoen uitgroeide tot Keuken Kampioen Divisie-topscorer. De 31-jarige Noord-Hollander wordt opnieuw gehuurd van Zulte Waregem, ondanks serieuze interesse van zijn oude club FC Volendam.

Mühren heeft uitgebreid de tijd genomen om na te denken over zijn sportieve toekomst, vertelt hij voor de camera's van Omrop Fryslân. "Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat Volendam mijn dorp is. Daar heb ik een paar weken mee gezeten, dat was best moeilijk voor me. Maar uiteindelijk heeft mijn gevoel de doorslag gegeven."

Het leidde tot een telefonisch 'slechtnieuwsgesprek' tussen Mühren en FC Volendam-trainer Wim Jonk. "Ik heb hem gebeld en uitgelegd hoe ik erin sta. Gelukkig hadden ze daar alle begrip voor, daar was ik erg blij mee. Toen kon ik rustig met Cambuur om de tafel en een plan verzinnen om het allemaal voor elkaar te krijgen."

Aan het einde van het seizoen loopt Mühren uit zijn contract bij Zulte Waregem. Of hij dan gebruik gaat maken van zijn transfervrije status, weet hij nog niet. "Goh... Eerst dit jaar en dan zien we het wel weer."