BILD voert de druk op: 'Er is een probleem: FC Groningen blokkeert transfer'

4 juli om 20:07

Waar blijft Deyovaisio Zeefuik? Dat vraagt het Duitse BILD zich af. Hertha BSC wil de rechtsback dolgraag overnemen, maar FC Groningen werkt niet zomaar mee.

Het Duitse Kicker meldde twee weken geleden dat Hertha en Zeefuik al een persoonlijk akkoord hebben bereikt. BILD voegt daar nu aan toe dat de verdediger voor vier jaar kan gaan tekenen in Duitsland. De Duitse krant wijst echter naar Groningen, dat niet van plan is hem zomaar te laten gaan.

BILD schrijft dat de transfer van Zeefuik naar Hertha 'een kwestie van tijd is'. 'Er is een probleem. FC Groningen, de club waar Arjen Robben zijn comeback maakt, blokkeert een transfer. Misschien komt het door het geëxplodeerde Robben-nieuws, of door het bericht dat Hertha-investeerder Lars Windhorst 150 miljoen euro vrijmaakt voor nieuwe Hertha-sterren en op termijn naar de Champions League wil.' BILD suggereert daarmee dat Groningen meer geld wil zien.

De krant schrijft dat Groningen zes miljoen verlangt voor Zeefuik. 'Dat is meer dan twee keer zijn marktwaarde (2.7 miljoen euro). Dat is veel geld voor een prof wiens contract volgend jaar afloopt. Hertha houdt de rug recht en doet niet mee aan dit pokerspel. Als er geen akkoord komt met Groningen, komt Zeefuik volgend jaar, maar dan transfervrij.'