Chelsea verdringt Manchester United weer na tweede opdracht in Londens drieluik

Chelsea verdringt Manchester United weer na tweede opdracht in Londens drieluik

04-07-2020 22:53 Laatste update: 22:56
17

Chelsea heeft zaterdagavond zijn tweede Londense stadsderby in een serie van drie afgewerkt. The Blues moesten woensdagavond een gevoelige nederlaag tegen West Ham United incasseren, maar hebben zich herpakt tegen Watford en blijven op koers voor Champions League-kwalificatie.

Eerder op de zaterdag werd duidelijk dat Chelsea per se moest winnen. Nummer 6 Wolverhampton Wanderers lijkt weliswaar afgehaakt na de nederlaag tegen Arsenal, maar nummer 3 Leicester City wist wél te winnen en Manchester United duwde Chelsea tijdelijk buiten de top-vier. Olivier Giroud zette zijn ploeg op het goede spoor: de Fransman werd gevonden door Ross Barkley en tekende met een verrassend subtiele voetbeweging voor de 1-0.

Op slag van rust werd de marge verdubbeld vanaf elf meter: de instormende Étienne Capoue maakte een totaal overbodige overtreding op Christian Pulisic en Willian pakte het cadeautje vol overtuiging uit. De nummer 17 van de Premier League was hiermee op een niet meer te overbruggen achterstand gezet. Danny Welbeck en Will Hughes kwamen nog in de buurt van doelman Kepa, die echter de nul hield. Collega Ben Foster had The Hornets toen al een aantal keer behoed voor een nóg grotere achterstand.

In de blessuretijd moest de ervaren sluitpost echter alsnog vissen na een onhoudbare inzet van Barkley: 3-0. Chelsea komt vijf speelrondes voor het einde op 57 punten en is weer terug in de top-vier. Dinsdag volgt alweer het derde Londense onderonsje in één week tijd dagen: Selhurst Park zal het decor zijn van Crystal Palace-Chelsea.