Ajax legt het af tegen Manchester City: 'Niet zo dat ik niet naar Ajax wilde'

Ajax legt het af tegen Manchester City: 'Niet zo dat ik niet naar Ajax wilde'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 08:55zo 05-07-2020 om 08:55

Mikki van Sas had de topclubs voor het uitkiezen, maar hij was het meest onder de indruk van Manchester City. Dat vertelt de zestienjarige doelman van Oranje O16 aan De Telegraaf. Hij verruilt FC Utrecht voor The Citizens.

Volgens de ochtendkrant zijn ze er bij Ajax 'naar verluidt goed ziek van' dat Van Sas naar Manchester City vertrekt, terwijl ook FC Barcelona en Manchester United achter het net vissen. "Het waren lastige keuzes", vertelt de jonge keeper. "Het heeft zelfs door mijn hoofd gespookt om bij Utrecht te blijven. Het was ook niet zo dat ik niet naar Ajax wilde, ik wílde gewoon naar Manchester City. Zij hadden het beste plan voor mij uitgestippeld."

Van Sas en zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg ontmoetten onder meer keeperstrainer Xabier Mancisidor, die in het verleden ook bij Real Madrid werkte. "Hij was groot fan van Mikki", zegt de belangenbehartiger. Van Sas: "Hij wist alles van mij, heel indrukwekkend. Ik kreeg er een ongelooflijk goed gevoel bij."

Bruinenberg bestrijdt dat de weg naar het eerste elftal van City een doodlopende is. "Veel jongens die de laatste jaren naar Engeland zijn gegaan zijn er niet minder van geworden. Kijk naar Dilrosun of Donyell Malen. En Jayden Braaf is net nog gekozen tot Speler van het Jaar van Manchester O23 en traint al met het eerste mee."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws