De Jong ziet 'goede trainer' in Ibrahimovic: 'Wat hij liet zien, was niet normaal'

De Jong ziet 'goede trainer' in Ibrahimovic: 'Wat hij liet zien, was niet normaal'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 12:35zo 05-07-2020 om 12:35

Nigel de Jong koestert bijzonder goede herinneringen aan Zlatan Ibrahimovic. Bij Ajax trokken de twee veel met elkaar op, memoreert hij. De Jong sluit niet uit dat hij in de toekomst als trainer tegenover de Zweedse spits staat.

De Jong krijgt op de officiële website van Ajax de vraag of hij na zijn actieve carrière aan de slag wil als trainer. "Zeg nooit nooit. De ambitie is er wel en ik ben bezig met het behalen van de juiste papieren. Ik denk dat het in mijn persoonlijkheid zit dat ik voetbal wil en probeer over te brengen", vertelt de 35-jarige middenvelder, die nog actief is bij Al-Shahania uit Qatar.

"Ik denk dat Zlatan Ibrahimovic ook een goede trainer zou zijn. Hij heeft ook de juiste persoonlijkheid en de kennis om het over te brengen", vervolgt De Jong, die Ibrahimovic de beste spits noemt waarmee hij ooit samenspeelde. "Ik heb met veel spitsen in een team gezeten, maar hij was echt al ontzettend goed op jonge leeftijd, ongekend goed zelfs. De dingen die hij op het veld liet zien, waren niet normaal."

"Hij was natuurlijk al erg lang op jonge leeftijd, maar desondanks had hij een uitzonderlijke techniek. Buiten het veld was het een rustige jongen. Mensen vergissen zich daar nog wel eens in."

De Jong kon het goed vinden met Ibrahimovic. "Zlatan was heel erg op zichzelf en we speelden minimaal drie keer per week op de PlayStation bij hem thuis in Diemen. Ik denk dat we het zo goed met elkaar konden vinden omdat we allebei babbels hadden en beschikten over genoeg zelfvertrouwen. We daagden elkaar uit en maakten sarcastische opmerkingen naar elkaar. Als hij mij pakte, wist hij dat ik 'm terug zou pakken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws