Xavi lijkt nog niet terug te keren bij Barcelona: nieuw contract in Qatar

Xavi lijkt nog niet terug te keren bij Barcelona: nieuw contract in Qatar

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 14:40zo 05-07-2020 om 14:40

Laatste update: zondag 5 juli 2020 om 14:45zo 05-07-2020 om 14:45

Xavi lijkt deze zomer nog niet als trainer van FC Barcelona aan de slag te gaan. De veertigjarige clubicoon van de Catalanen heeft zijn contract bij Al-Sadd verlengd voor het seizoen 2020/2021.

Dat maakt de club uit Qatar zondag bekend. Xavi wordt de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met Barça, waar Quique Setién onder vuur ligt. De voormalig middenvelder vertelde vorige week echter al dat de presidentsverkiezingen bij de club een goed moment zouden kunnen zijn om in te stappen. Zijn vriend Victor Font is één van de kandidaten volgend jaar.

Xavi bevestigde wel dat hij zich voorbereidt om op termijn terug te keren in Camp Nou. "Het is mijn grootste hoop om Barcelona te coachen en ze weer aan het winnen te krijgen. Ik wil op het juiste moment terugkeren, zodat ik vanaf nul kan beginnen met een project. Verkiezingen zouden het perfecte moment zijn om iets op te bouwen", gaf de 133-voudig Spaans international toe.

Setién werd begin 2020 aangesteld als vervanger van Ernesto Valverde, maar moet mogelijk al snel weer plaatsmaken, zo meldden Catalaanse media. Barça lijkt definitief afgehaakt in de titelrace met Real Madrid, heeft ook voor het eerst in 2013 de Copa del Rey-finale gemist en zou het seizoen zonder prijzen af kunnen sluiten. 

Xavi, die in januari ook werd benaderd maar het toen te vroeg vond, speelde liefst zeventien seizoenen voor Barcelona. Hij won onder meer acht keer La Liga en vier keer de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws