Liverpool heeft last van kampioenskater, maar vergroot problemen El Ghazi

05-07-2020 19:32 Laatste update: 19:34
6

Een kleurloos Liverpool heeft zich zondag gerevancheerd voor de smadelijke 4-0 nederlaag tegen Manchester City. Op Anfield moest degradatiekandaat Aston Villa in de slotfase capituleren: 2-0.

Veel viel er niet te beleven in Liverpool: de kersverse kampioen leek de festiviteiten na het veiligstellen van de landstitel nog in de benen te hebben speelde niets klaar. Veelzeggend: de ploeg manager Jürgen Klopp had in de eerste helft zeventig procent balbezit, maar kwam tot niet één doelpoging. Aston Villa werd wél een keer gevaarlijk, maar Anwar El Ghazi miste.

Na rust viel Georginio Wijnaldum in bij Liverpool, net als Jordan Henderson en Roberto Firmino. Dat bracht wat schwung in het elftal. Na 71 minuten was het eindelijk raak. Sadio Mané werd bediend door Naby Keïta en schoot via de onderkant van de lat binnen: 1-0.

In de slotfase trok Liverpool de wedstrijd definitief naar zich toe. Curtis Jones bekroonde de week waarin hij een nieuw contract tekende met zijn eerste doelpunt in de Premier League. In de blessuretijd voorkwam keeper Alisson Becker nog een zeker doelpunt van Jack Grealish.

Het verschil tussen kampioen Liverpool en runner-up Manchester City is nu 23 punten. Aston Villa verkeert nog altijd in acute degradatienood: de nummer 18 van de Premier League is één punt verwijderd van de veilige zone.