Koeman begrijpt Verstappen niet: Dit is toch iets wat je met elkaar bespreekt?

Koeman begrijpt Verstappen niet: "Dit is toch iets wat je met elkaar bespreekt?"

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 19:50zo 05-07-2020 om 19:50

Laatste update: zondag 5 juli 2020 om 19:51zo 05-07-2020 om 19:51

Ronald Koeman begrijpt niet dat Max Verstappen zondagmiddag voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk niet knielde. Dat zei de bondscoach van het Nederlands elftal zondagavond bij Studio Sport.

Kort voor de Formule 1-race op de Red Bull Ring maakten de coureurs op de startgrid een statement tegen racisme, maar Verstappen ging niet op één knie zitten. Hij was overigens niet de enige: ook Ferrari-coureur Charles Leclerc knielde bijvoorbeeld niet. Koeman kan weinig begrip opbrengen voor die keuzes.

"Dat begrijp ik niet, dat niet iedereen dat doet", reageert Koeman. "Het verbaast me. Dit is toch iets wat je met elkaar bespreekt? In Engeland zie je voetbalteams ook knielen. Dan zou het toch heel gek zijn als er drie of vier spelers gewoon blijven staan? Het ging me trouwens niet zozeer om Max, het ging namelijk ook om andere coureur."

'Ik ben erg betrokken in de strijd voor gelijkheid en tegen het racisme', verklaarde Verstappen anderhalf uur voor de start op social media. 'Maar ik geloof dat iedereen het recht heeft om zich te uiten op een tijd en manier die bij hem past. Ik zal vandaag niet knielen, maar ik respecteer en steun iedere persoonlijke keuze van een coureur.'

Koeman sprak zich de laatste tijd, onder meer na de Veronica Inside-boycot door de Oranje-international, meerdere keren uit tegen racisme. "Als we met racisme te maken krijgen in een stadion, zal ik er ook achter staan als de spelers van het veld lopen", zei hij onlangs in De Telegraaf. "Daar kan ik me wel iets bij voorstellen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws