Manchester City bijt zich stuk op Southampton-muur, één slippertje blijkt fataal

05-07-2020 21:54
24

Manchester City zette kampioen Liverpool donderdagavond op zijn plek met een klinkende 4-0 thuiszege, maar heeft die eclatante overwinning geen vervolg kunnen geven. Eén momentje van onachtzaamheid kostte The Citizens zondagavond dek op tegen Southampton.

The Saints waren bij aanvang al nagenoeg veilig en konden zich bij een overwinning definitief verzekeren van lijfsbehoud. De nummer 14 van de Premier League startte enthousiast en had na een kwartier een voorsprong te pakken: ex-PSV'er Oleksandr Zinchenko verspeelde de bal in de as van het veld, Che Adams zag doelman Ederson te ver van zijn lijn af staan en verschalkte de Braziliaan.

Manchester City schrok wakker en zette de thuisploeg met de rug tegen de muur. Doelman Alex McCarthy moest meerdere aanvalsgolven doorstaan, maar hield zijn doel op miraculeuze wijze schoon. De sluitpost had bovendien geluk toen een schuiver van Fernandinho tegen de paal eindigde. Ook in de tweede helft moest de Southampton-defensie vrijwel continu tegenhouden en werd het af en toe hectisch in de zestien meter, maar McCarthy liet zich wederom niet passeren. Stuart Armstrong leek in de blessuretijd nog een eigen goal te maken, maar de bal viel wederom goed voor de thuisploeg.

De uittredend Premier League-kampioen blijft op 66 punten staan, maar zal daar ongetwijfeld niet al te zeer mee zitten. Southampton is met 43 punten uit 33 wedstrijden definitief veilig en kan het seizoen zonder zorgen uitspelen.