Barça behoudt sprankje titelhoop na wervelende eerste helft tegen Villarreal

05-07-2020 23:51
31

FC Barcelona heeft zondagavond de sportieve rampspoed van de voorbije weken weer enigszins van zich af gespeeld. De nummer twee van Spanje had een op papier zware opdracht tegen nummer 5 Villarreal, maar kwam het bezoek aan Estadio de la Cerámica – na een wervelende eerste helft – relatief eenvoudig door.

Antoine Griezmann was na zijn invalbeurt in minuut 90 tegen Atlético Madrid de meest besproken man van de midweek: tegen Villarreal mocht de Fransman echter weer in de basis beginnen. Al na drie minuten leek hij op aangeven van Jordi Alba zijn gram te halen: de 0-1 kwam echter op naam van Villarreal-verdediger Pau Torres.

De thuisploeg zat niet bij de pakken neer en had tien minuten na die eigen treffer al de gelijkmaker te pakken: Marc-André ter Stegen redde nog knap op een inzet van Santi Cazorla, maar was kansloos op de nastoot van Gerard Moreno. Ook de volgende treffer liet niet lang op zich wachten: Lionel Messi demarreerde over de as van het veld en legde breed met buitenkant links, waarna Luis Suárez de bal voorbij Sergio Asenjo krulde.

Hét hoogtepunt van de wedstrijd zou vlak voor rust plaatsvinden: de assist – met de hak ditmaal – was wederom van Messi en Griezmann kreeg nu wél zijn gewenste doelpunt, door Asenjo te verschalken met een fenomenale boogbal. De race was na één helft wel gelopen en Barça liet diverse kansen liggen om de marge te vergroten. Messi wist Asenjo weliswaar te passeren, maar de VAR constateerde na langdurige bestudering van de beelden buitenspel. Invaller Ansu Fati dribbelde zich vlak voor tijd alsnog een weg naar 1-4, maar de uitblinkende Villarreal-doelman voorkwam erger.

Barça heeft nu nog altijd een kleine kans op de landstitel: het gat met Real Madrid bedraagt vier punten, met nog vier speelrondes te gaan. Woensdagavond wacht de stadsderby tegen hekkensluiter Espanyol, terwijl Real Madrid vrijdag Deportivo Alavés ontvangt.