Opvallende dubbelrol voor TD AS Monaco, nieuwe bestemming Musaba lijkt bekend

Opvallende dubbelrol voor TD AS Monaco, nieuwe bestemming Musaba lijkt bekend

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 21:20ma 06-07-2020 om 21:20

AS Monaco heeft maandag de nieuwe technisch directeur Paul Mitchell (foto rechts) gepresenteerd. Opvallend detail: Mitchell bekleedt dezelfde functie bij de Belgische club Cercle Brugge.

Monaco en Cercle Brugge gaan samenwerken. "Ik zie AS Monaco en Cercle Brugge als één geheel", zei Mitchell bij zijn presentatie. "Het project in Brugge is voor mij even belangrijk als dit project in Monaco."

Talenten van Monaco zullen worden gestald bij Cercle Brugge. De van NEC overgekomen Anthony Musaba belandt waarschijnlijk in de Jupiler Pro League en niet in de Ligue 1. Datzelfde geldt mogelijk ook voor Jan Paul van Hecke, die naar verluidt ook word begeerd door Monaco. 

"Het idee is dat talenten eerst naar Cercle gaan voordat ze in aanmerking komen voor een plek bij AS Monaco", zegt Monaco-directeur Igor Petrov. "Er wordt soms gezegd dat een speler wordt gekocht door Monaco, maar dat zijn dan aankopen voor Cercle."

Monaco en Cercle Brugge werken samen zodat talent maximaal ontwikkeld wordt. De resultaten van de afgelopen jaren waren niet goed genoeg, vinden de clubs. "Het is mijn opdracht ervoor te zorgen dat de samenwerking tot betere resultaten zal leiden", zegt Mitchell.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws