Sevilla mag nog hopen op Champions League, De Jong vroeg gewisseld

Sevilla mag nog hopen op Champions League, De Jong vroeg gewisseld

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 23:54ma 06-07-2020 om 23:54

Met Luuk de Jong aan boord heeft Sevilla belangrijke drie punten gepakt in de strijd om een Champions League-ticket. Laagvlieger Eibar verweerde zich dapper, maar verloor wel: 1-0. Sevilla nadert nummer drie Atlético Madrid tot twee punten.

De Jong begon de afgelopen wedstrijden niet in de basis, maar kregen tegen Eibar eindelijk weer eens vanaf het begin de kans van trainer Julen Lopetegui. Hij werd geflankeerd door Munir El Haddadi en Lucas Ocampos.

Veel spektakel leverde de eerste helft niet op. Pas in de slotfase moest Eibar zich strekken om een tegengoal te voorkomen. De Jong kon geen vuist maken. Fernando en Ocampos creëerden het meeste gevaar. Tien minuten in de tweede helft was het wel raak voor Sevilla. Een voorzet van Jesus Navas passeerde De Jong, maar Ocampos stond wel op de juiste plek om binnen te schieten. 

Veel opwindende momenten waren er daarna niet meer. De Jong werd na 63 minuten naar de kant gehaald door Lopetegui. De grootste kans op 2-0 kwam van Suso, maar meer was Sevilla niet gegund. Aankomende donderdag speelt de ploeg uit bij Athletic Bilbao.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws