Verbeek spiegelt Van de Beek aan Maher: 'Cocu leek geen idee met hem te hebben'

Verbeek spiegelt Van de Beek aan Maher: 'Cocu leek geen idee met hem te hebben'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 09:58di 07-07-2020 om 09:58

Laatste update: dinsdag 7 juli 2020 om 10:55di 07-07-2020 om 10:55

Gertjan Verbeek raadt Donny van de Beek aan om heel goed na te denken over een eventuele transfer en vooral zeker te weten dat een trainer het in hem ziet zitten. De onlangs bij Adelaide United vertrokken trainer spiegelt de Ajacied aan Adam Maher, die in 2013 van AZ naar PSV verkaste.

Maher had zich onder Verbeek ontwikkeld tot één van de beste Eredivisie-spelers, maar kon de verwachtingen in Eindhoven niet waarmaken. "Marcel Brands (de voormalig technisch directeur van AZ en PSV, die Maher naar Eindhoven haalde, red.) wilde hem graag hebben, maar ik had het gevoel dat de trainer van toen, Phillip Cocu, geen idee had waar hij hem neer moest zetten", aldus Verbeek in gesprek met Trouw.

De 57-jarige Deventenaar vindt het 'onbegrijpelijk' dat sommige spelers niet eerst met hun nieuwe trainer praten en hoopt dat Van de Beek verstandiger is. "Wat is het idee achter een eventuele aankoop? Wordt hij als versterking gehaald of meer voor de breedte? Als hij als stand-in wordt gezien, dan zou ik het niet doen, ook al is het Real Madrid", aldus Verbeek, die de Ajacied uit Nijkerkerveen aanraadt om altijd voor speeltijd te kiezen. "Waarom niet nog een jaar bij Ajax? Hij en Ajax weten wat ze aan elkaar hebben."

Van de Beek wordt al lange tijd in verband gebracht met Real Madrid, dat echter niet doordrukte. Ook Manchester United mengde zich in de strijd, maar de laatste weken is het stil geworden rondom de middenvelder.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar zie jij Van de Beek volgend seizoen spelen?

(2198 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws