Gemeente Rotterdam wil niet nóg meer investeren in Feyenoord City: 'This is it'

Gemeente Rotterdam wil niet nóg meer investeren in Feyenoord City: 'This is it'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 10:48wo 08-07-2020 om 10:48

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 10:52wo 08-07-2020 om 10:52

De voltallige coalitie en grootste oppositiepartij in de Rotterdamse gemeenteraad zijn het met elkaar eens: een grotere financiële bijdrage vanuit de gemeente voor het nieuwe stadion van Feyenoord gaat er niet komen. De Rotterdamse club moet het doen met veertig miljoen euro.

Over een maand komt het verlossende woord eruit bij Feyenoord: gaat de club door met de plannen voor Feyenoord City of wordt de stekker eruit getrokken? De twijfel bij de Rotterdamse club zit hem in het feit of het nieuwe stadion wel genoeg op gaat leveren.

Bronnen binnen Feyenoord laten RTV Rijnmond weten dat er binnen de club twijfels bestaan. Zo zou het nieuwe stadion op jaarbasis te weinig op gaan leveren (25 miljoen euro). De investering is daarnaast een gigantische: Feyenoord is in totaal 444 miljoen euro kwijt aan het nieuwe stadion.

Investering
De gemeente heeft toegezegd voor veertig miljoen euro aan aandelen te kopen en daarnaast wordt er een investering van 35 miljoen euro gestoken in de infrastructuur. Voor de aankoop van de grond onder het stadion heeft de gemeente zestig miljoen klaarliggen. Feyenoord hoopt dat de gemeente meer wil investeren, waardoor de club minder geld hoeft te lenen.

De coalitie laat weten dat de Gemeente Rotterdam echter niet meer gaat investeren. "We waren destijds al tegen een gemeentelijke bijdrage voor het stadion", vertelt GroenLinks-raadlid Astrid Kockelkoren aan RTV Rijnmond. "Wij vinden dat een gemeente geen voetbalclub moet steunen." Dennis Tak van de PvdA is het hiermee eens. "Wat we nu hebben afgesproken is al vrij riant. Daar hebben we een afspraak over. This is it, wat mij betreft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws