Van Geel vergroot budget Willem II: Niet elke speler hoeft geld op te leveren

Van Geel vergroot budget Willem II: "Niet elke speler hoeft geld op te leveren"

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 13:17wo 08-07-2020 om 13:17

Waar de meeste clubs in de coronacrisis hun spelersbudgetten naar beneden moeten bijstellen, gaat het budget bij Willem II juist omhoog. Volgens algemeen directeur Martin van Geel was het potje van 3,8 miljoen euro van vorig seizoen aan de lage kant.

Willem II werkt voor volgend seizoen met een spelersbudget van boven de vier miljoen euro. Volgens Van Geel is de stijging het gevolg van een stevig fundament, mede door het op tijd verlengen van contracten met sponsoren. Daardoor hoeft ook de begroting niet aangetast te worden. "Omdat we een flink eigen vermogen hebben en over een goede liquiditeitspositie beschikken, slagen we erin om onze concurrentiepositie te verbeteren. De begroting blijft hetzelfde, al calculeren we in dat we wat verlies zullen maken", aldus Van Geel in het Brabants Dagblad.

De directeur wil met Willem II langdurige contracten afsluiten, zodat de waarde van de club op het veld komt te staan. Al hoeft niet iedere speler de hoofdprijs op te leveren. "Als je het alleen als verdienmodel zou zien, moet je nu spelers als Sebastian Holmén en Pol Llonch verkopen. Die hebben een aflopend contract. Maar niet elke speler hoeft geld op te leveren. Je hebt jongens als Holmén en Llonch nodig om spelers als Mike Tresor Ndayishimiye, Vangelis Pavlidis, Driess Saddiki, Mats Köhlert en Che Nunnely zich verder te laten ontwikkelen", aldus Van Geel.

Ook Willem II ontkomt overigens niet aan tegenslag. De verbouwplannen voor het stadion zijn stilgelegd. "Dat is vervelend als je ziet in welke flow Willem II zit", aldus Van Geel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws