'PSV strikt na Willem II ook Vitesse: mogelijk ruim 10.000 aanwezigen'

'PSV strikt na Willem II ook Vitesse: mogelijk ruim 10.000 aanwezigen'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 23:02zo 05-07-2020 om 23:02

PSV heeft een volgende Eredivisie-club aan zijn oefenprogramma toegevoegd, meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond. Niet alleen Willem II, ook Vitesse zal sparringpartner worden van PSV in aanloop naar de start van het Eredivisie-seizoen en de Europa League-voorrondes.

De nummer 4 van de voorbije Eredivisie-jaargang heeft hierdoor de nummer 5 én de nummer 7 gestrikt. Het vriendschappelijke duel met Vitesse zal op vrijdag 15 augustus in het Philips Stadion afgewerkt worden. Zes dagen later – op zaterdag 21 augustus – wordt er in Tilburg geoefend tegen Willem II, werd onlangs al duidelijk. De nieuwe trainer Roger Schmidt zou ook een trainingskamp in Duitsland willen organiseren: of dat ook realiseerbaar is, is echter een tweede.

Het duel met Vitesse zal waarschijnlijk in het teken staan van een technologisch experiment met armbandjes die waarschuwen voor coronabesmettingen. Volgens het ED moeten de lokale autoriteiten nog beslissen hoeveel toeschouwers er tegen die tijd aanwezig mogen zijn in het stadion: dat het aantal tussen de duizend en tienduizend zal liggen, is echter niet uitgesloten.

PSV start op maandag 20 juli het tijdperk-Schmidt en zal dan voor het eerst weer gaan trainen. In het tweede weekend van september zal de Eredivisie weer van start gaan, kort daarna volgen de Europa League-voorrondes.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws