Patric komt genadig weg na 'Suárezje': Lazio-verdediger dit seizoen nog in actie

Patric komt genadig weg na 'Suárezje': Lazio-verdediger dit seizoen nog in actie

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 17:28wo 08-07-2020 om 17:28

SS Lazio-verdediger Patric komt er genadig vanaf, nadat hij dinsdag in de arm van tegenstander Giulio Donati van Lecce beet. Tegen de 27-jarige Spanjaard is door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond vier wedstrijden schorsing geëist.

In de uitwedstrijd tegen Lecce (2-1 nederlaag, red.) sloegen in de absolute slotfase de stoppen door bij Patric. Het incident ontging de scheidsrechter, maar op aanraden van de VAR kreeg de voormalig jeugdspeler van FC Barcelona alsnog een rode kaart.

De tuchtcommissie velt een dag later al zijn oordeel. Patric wordt bestraft voor 'het bijten in de arm van de tegenstander, zonder schade toe te brengen', zo luidt de verklaring. Door de schorsing van vier wedstrijden mist Lazio hem in de Serie A-duels met Sassuolo, Udinese, Juventus en Cagliari. Daarnaast kreeg hij ook een boete van tienduizend euro.

Toch is de lage straf enigszins opvallend. In het verleden werd Luis Suárez bijvoorbeeld veel harder aangepakt vanwege bijtincidenten. In zijn tijd bij Ajax moest hij zeven duels toekijken omdat hij PSV'er Otman Bakkal had gebeten. Toen hij op het WK 2014 zijn tanden in Giorgio Chiellini zette kreeg hij zelfs een wereldwijde schorsing van vier maanden.

Naast Patric moet Lazio het tegen Sassuolo ook stellen zonder Felipe Caicedo en Ciro Immobile. Zij liepen tegen hun zesde gele kaart van het seizoen aan. De Romeinen hebben met zeven duels te spelen een achterstand van zeven punten op koploper Juventus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws