Lazio stort in tegen Milan: Juve kan negende titelfeest op rij organiseren

4 juli om 23:35
Laatste update: 4 juli om 23:38

Het Serie A-seizoen lijkt zaterdagavond definitief beslist te zijn. SS Lazio maakte Juventus voor de coronastop het leven zuur, maar heeft inmiddels zijn tweede nederlaag in vier wedstrijden moeten incasseren: AC Milan liep uit naar een ruime zege in Rome, waardoor Juventus zeven punten los staat en zijn negende (!) achtereenvolgende titelfeest alvast kan organiseren.

La Vecchia Signora won eerder op de zaterdag de stadsderby tegen Torino, waardoor Lazio moest winnen. Het moest echter zonder zijn geschorste spitsen Ciro Immobile en Felipe Caicedo missen en stond na een half uur spelen echter al met 0-2 achter. Hakan Calhanoglu schoot via een Romeins been in, liet doelman Thomas Strakosha hierdoor kansloos en opende de score. Niet veel later kregen de gasten een strafschop mee na hands van Stefan Radu: Zlatan Ibrahimovic mocht aanleggen en verdubbelde met veel geluk de marge.

Lazio drong nog aan, met Oranje-jeugdinternational Bobby Adekanye en Amsterdammer Djavan Anderson als invallers. De aansluitingstreffer van Manuel Lazzari werd echter afgekeurd wegens buitenspel en niet lang daarna werd een treffer aan de andere kant wél goedgekeurd: Ante Rebic besliste zowel de wedstrijd als de Serie A-jaargang. Het geknakte Lazio kon niets meer uitrichten en had zelfs met nóg grotere cijfers kunnen verliezen als Theo Hernández iets scherper was geweest.

De ploeg van Simone Inzaghi blijft op 68 punten steken, met nog acht speelrondes voor de boeg. Op 20 juli maandag juli staat er nog een krachtmeting met koploper Juventus op het programma, maar het gat tussen de nummers één en twee lijkt al te groot.