De Ligt-vervanger krijgt ervan langs, Sarri reageert: 'Het was totale black-out'

De Ligt-vervanger krijgt ervan langs, Sarri reageert: 'Het was totale black-out'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 18:45wo 08-07-2020 om 18:45

Juventus-trainer Maurizio Sarri wijt de nederlaag tegen AC Milan niet aan de afwezigheid van Matthijs de Ligt in de defensie. De vervanger van de Nederlandse verdediger, Daniele Rugani, krijgt desondanks veel kritiek in Italiaanse media.

'Juventus stortte volledig in elkaar in San Siro. De afwezigheid van De Ligt werd gevoeld', zo concludeerde La Stampa na de 4-2 nederlaag van de Oude Dame donderdagavond. Rugani verving de geschorste oud-Ajacied, maar krijgt van onder meer Tuttosport en Il Messaggero een 4,5.

Juventus leidde na een uur met 0-2 door goals van Adrien Rabiot en Cristiano Ronaldo, maar was daarna volledig de weg kwijt. "Na zestig minuten van wereldklasse hadden we een totale black-out van vijftien minuten", wordt Sarri geciteerd door La Gazzetta dello Sport op de persconferentie. "We staan er niet te lang bij stil, want over een paar dagen spelen we weer. Het is al meer ploegen overkomen in deze vreemde periode."

De oefenmeester neemt het op voor zijn verdedigers. "Verdedigend stond het prima tot de penalty. Zelfs als ik ze toen allemaal had gewisseld, had dat geen verschil gemaakt", benadrukt hij. Doordat eerder op de avond SS Lazio ook verloor, heeft Juve nog altijd een voorsprong van zeven punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws