Chaos compleet in Belgische Pro League: degradatie Beveren verboden

Chaos compleet in Belgische Pro League: degradatie Beveren verboden

08-07-2020 20:59 Laatste update: 21:09
67

Het Belgisch voetbal krijgt opnieuw een flinke bom te verwerken. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft Waasland-Beveren namelijk gelijk gegeven na de klacht over de Algemene Vergadering van de Pro League. De degradatie van de club is voorlopig verboden.

Tijdens de vergadering werd beslist dat volgend seizoen met zestien ploegen gespeeld zou worden in België. Ook werd Club Brugge tot kampioen uitgeroepen én moest Waasland-Beveren degraderen. Dit terwijl het seizoen 2019/2020 niet volledig was uitgespeeld.

Door de beslissing van het BAS is de vergadering niet rechtsgeldig. Daardoor moeten alle partijen opnieuw om tafel en moet ook een nieuw akkoord bereikt worden over de afwikkeling van het seizoen. De grote vraag is of er nog een meerderheid gevonden zal worden. Zo kan het seizoen uiteindelijk toch nog helemaal anders aflopen en kan komend seizoen er ook compleet anders gaan uitzien. Wanneer die nieuwe vergadering zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Waasland-Beveren heeft voorlopig in ieder geval de allerlaatste strohalm gegrepen om toch nog op het hoogste niveau te kunnen blijven. Voor de Pro League is het een bijzonder pijnlijke zaak, aangezien woensdag nog de kalender voor het nieuwe seizoen werd gepresenteerd. Ook die moet mogelijk dus weer op de schop. 

In tegenstelling tot in België werd in Nederland besloten om geen promotie en degradatie toe te passen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie