Atalanta behoudt 100 procent score na coronastop, Ajax-beul Getafe is het kwijt

Atalanta behoudt 100 procent score na coronastop, Ajax-beul Getafe is het kwijt

09-07-2020 00:10 Laatste update: 00:04
42

Getafe mocht lange tijd dromen van de Champions League, maar is het helemaal kwijt na de coronacrisis. Woensdagavond ging de nummer 6 van de Primera División ook onderuit in een rechtstreeks duel met nummer 5 Villarreal: voor de Ajax-beul lonkt nu de strijd om de Europa League.

Getafe-Villarreal 1-3
Bij aanvang was het verschil tussen de nummers 5 en 6 één punt. Villarreal vergrootte het gat na de confrontatie, die pas in de slotfase op gang kwam. Santi Cazorla hielp de gasten aan een voorsprong met een rake penalty en sloeg nog eens toe vanaf de stip, nadat Hugo Duro ongehinderd de 1-1 binnen had gekopt. In de blessuretijd werd het duel definitief in het slot gegooid door Rubén Peña. Villarreal blijft met 57 punten uit 35 wedstrijden de naaste belager van nummer vier Sevilla (60 uit 34). Getafe moet uitkijken dat het niet wordt ingehaald door nummer 6 Real Sociedad (51 uit 34).

Atalanta Bergamo-Sampdoria 2-0
Atalanta Bergamo is niet te stoppen in de Serie A: La Dea hebben al hun wedstrijden na de coronacrisis gewonnen en hebben 31 (!) punten uit hun laatste elf wedstrijden gehaald. Woensdagavond moest ook Sampdoria eraan geloven: tot minuut 75 werd er niet gescoord, maar Rafael Tolói brak al koppend de ban en Luis Muriel schoot vanuit de tweede lijn de 2-0 binnen. De nieuwe nummer 3 van de Serie A staat nu vijftien punten voor op nummer 5 AS Roma - met nog zeven speelrondes te gaan - en is al bijna zeker van Champions League-voetbal. Zaterdag wacht een fraaie test tegen koploper Juventus.

West Bromwich Albion-Derby County 2-0
De fraaie ongeslagen reeks van Derby County is woensdagavond ten einde gekomen. De ploeg van Phillip Cocu had vijf van de laatste zes wedstrijden gewonnen en mocht plots dromen van play-offs om Premier League-voetbal. Champions league-koploper West Bromwich Albion bleek echter te sterk voor The Rams: dankzij een knappe goal van Grady Diangana en een rake kopbal van Dara O'Shea werd het 2-0 op The Hawthorns. West Brom koerst af op promotie, Cocu en de zijnen zijn nog niet uitgeschakeld: de nummer 9 van de competitie staat drie punten achter nummer 6 Cardiff City, met nog vier speelrondes te gaan.