5 bizarre minuten in Derbi Barcelonès: Espanyol degradeert uitgerekend in Camp Nou

5 bizarre minuten in Derbi Barcelonès: Espanyol degradeert uitgerekend in Camp Nou

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 23:55wo 08-07-2020 om 23:55

FC Barcelona heeft zijn laatste sprankje hoop op de titelprolongatie levend gehouden met een weinig sprankelend optreden in de stadsderby tegen Espanyol. De uiteindelijk 1-0 nederlaag was er voor de hekkensluiter een met een zwart randje: de tweede club van Barcelona is na 26 jaar Primera División officieel afgedaald naar het tweede niveau.

Espanyol moest twaalf punten uit zijn laatste vier wedstrijden halen en werkte een hoopgevende eerste helft af. Barça leek er niet heel veel zin in te hebben en de gasten kregen een aantal prima kansen. Adri Embarba kreeg vrije doortocht, maar stuitte op Marc-André ter Stegen. Didac Vilà trof op slag van rust de paal.

Barcelona-trainer Quique Setién liet Ansu Fati halverwege invallen voor Nélson Semedo. De jongeling greep direct de hoofdrol, maar niet op een manier zoals hij zelf voor ogen gehad zou hebben: Fati haalde door op Fernando Calero en kreeg rood. Voordat Espanyol plannen had kunnen smeden om het Barça-tiental te bestrijden, stond het zelf met twee man: Pol Lozano ging onreglementair een duel met Gerard Piqué aan en kon ook inrukken. Die doldwaze minuten werden afgesloten met de enige treffer van de avond. Een fraaie hakbal van Antoine Griezmann kwam via Lionel messi bij Luis Suárez terecht: 1-0.

Niet lang daarna leek het ook 2-0 te worden, maar doelman Diego López hield Messi knap van scoren af. Daarna zakte de amusementswaarde weer. Espanyol probeerde het nog met de moed der wanhoop, maar moest zich neerleggen bij degradatie. Barça hoefde ook niet meer zo nodig en wisselde zelfs verdedigend om de glansloze zege over de streep te trekken. Het gat met Real Madrid is teruggebracht tot één punt, maar De Koninklijke kan vrijdag weer uitlopen, als het wint van Deportivo Alavés.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws