FC Utrecht dreigt Kerk kwijt te raken: 'In nodige buitenlandse zoom-calls gezeten'

FC Utrecht dreigt Kerk kwijt te raken: 'In nodige buitenlandse zoom-calls gezeten'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 08:11do 09-07-2020 om 08:11

FC Utrecht dreigt Gyrano Kerk deze zomer kwijt te raken. De zaakwaarnemer heeft al met meerdere clubs gesproken, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Volgens VI is er interesse uit Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland en Rusland en zouden er zelfs al biedingen neergelegd zijn bij FC Utrecht. "Door de coronacrisis kwam het wat later op gang, maar inmiddels heb ik in de nodige buitenlandse zoom-gesprekken gezeten", zegt zijn belangenbehartiger Richinel Bryson.

Kerk verlengde vorig jaar zijn contract tot medio 2023 en sprak daarbij de intentie uit om ook snel de stap omhoog te maken. "Gyrano heeft bewezen klaar te zijn voor die volgende stap", zegt Bryson, die daaraan toevoegt dat het niet een uitgemaakte zaak is dat de aanvaller vertrekt. "Gyrano is ontzettend ambitieus. Hij is 24 jaar en heeft een heel sterk seizoen gedraaid. Tegelijkertijd is FC Utrecht zijn club geworden, deze club heeft hem ontzettend veel gebracht. De leiding weet hoe wij in de wedstrijd staan", aldus het kamp-Kerk.

Eerder werd al melding gemaakt van interesse van Celtic in de FC Utrecht-aanvaller. Hans Kraay junior vertelde onlangs dat de Borussia Dortmund in de Bundesliga hem goed zou passen. "Dan denk ik aan omschakelvoetbal. Hij mag niet meer in de bal komen van John van den Brom. Hij moet breed, diep, breed, diep, breed, diep..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Kerk ook geschikt zijn voor de Nederlandse topclubs?

(1037 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws