Kraay hoort op Utrechts feest van Kerk-interesse en denkt mee: Omschakelvoetbal

Kraay hoort op Utrechts feest van Kerk-interesse en denkt mee: "Omschakelvoetbal"

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 22:41wo 01-07-2020 om 22:41

Laatste update: woensdag 1 juli 2020 om 22:44wo 01-07-2020 om 22:44

Hans Kraay junior was woensdag aanwezig bij het jubileumfeest van FC Utrecht, dat zijn vijftigste verjaardag vierde. De FOX Sports-analist hoorde in De Galgenwaard het een en ander over Gyrano Kerk en vertelde daar 's avonds bij Voetbalpraat meer over.

Kerk heeft een sterk seizoen achter de rug met liefst elf goals en twaalf assists in dertig officiële optredens. Celtic waagde tijdens de winterse transfermarkt al een poging en FC Utrecht lijkt in te zetten op de jackpot, mocht er concrete interesse ontstaan. "Gyrano Kerk wil nog een jaar bij Utrecht blijven. Dat zou heel goed zijn", aldus Kraay over de snelheidsduivel, die nog drie jaar onder contract staat. "Er is trouwens veel interesse voor hem, dat merkte ik wel."

De analist zou Kerk graag in de Bundesliga aan het werk zien en denkt zelfs dat Borussia Dortmund op termijn een goede club voor hem zou zijn. "Dan denk ik aan omschakelvoetbal. Hij mag niet meer in de bal komen van John van den Brom (de trainer van FC Utrecht, red.). Hij moet breed, diep, breed, diep, breed, diep...", aldus Kraay, die zich in zijn betoog rechtstreeks tot presentator Vincent Schildkamp richtte. "En als jij vindt dat Dortmund belachelijk is, mag jij dat zeggen, Vincent. En we spreken elkaar over een jaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar ligt het plafond van Kerk?

(807 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws