Utrecht wil met steunpilaar top-drie aanvallen: 'Maar iedereen heeft prijskaartje'

1 juli om 18:40

FC Utrecht heeft de ambitie om de traditionele top-drie aan te vallen en hoopt dat met Gyrano Kerk te doen. De 24-jarige aanvaller was afgelopen seizoen goed voor elf goals en twaalf assists, waarmee hij zich in de belangstelling van buitenlandse clubs speelde.

Kerk, die werd uitgeroepen tot speler van het jaar bij Utrecht, houdt zelf een slag om de arm wat betreft een transfer. "In de voetballerij weet je het nooit", antwoordt hij op de vraag van het Algemeen Dagblad of hij in de Domstad blijft. Technisch directeur Jordy Zuidam hoopt van wel. "Iedere speler heeft een prijskaartje. Maar als Gyrano vertrekt, dan hoeven we in ieder geval geen hypotheek te nemen op het stadion", doelt hij op het feit dat de club de Galgenwaard in eigen handen wil krijgen.

Kerk ligt nog tot medio 2023 vast. Trainer John van den Brom benadrukte eerder deze maand al dat FC Utrecht niet per se hoeft te verkopen. De club, die woensdag zijn vijftigjarige bestaan viert, wordt ondertussen in verband gebracht met Mimoun Mahi, oud-speler van Sparta en FC Groningen.