Prijskaartje Kerk 'ver boven 4 miljoen': 'Je hoort weinig, kan morgen anders zijn'

Prijskaartje Kerk 'ver boven 4 miljoen': 'Je hoort weinig, kan morgen anders zijn'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 23:24zo 31-05-2020 om 23:24

Laatste update: zondag 31 mei 2020 om 23:36zo 31-05-2020 om 23:36

Of Gyrano Kerk ook volgend seizoen speler van FC Utrecht is, is nog hoogst onzeker. De 24-jarige buitenspeler wordt al langere tijd in de gaten gehouden door het Schotse Celtic.

De Schotse recordkampioen waagde op de laatste dag van de winterse transferperiode al een poging voor Kerk. Mede door de uitbraak van het coronavirus is er momenteel geen beweging rondom de aanvaller, die in augustus nog tot 2023 bijtekende.

Trainer John van den Brom sluit echter niet uit dat het spel in een later stadium alsnog op de wagen is. "Dat is voetbal. Je hoort heel weinig van transfers, maar dat kan morgen anders zijn", laat hij weten in Een Berg Sport op RTV Utrecht. "Uiteindelijk zal dat in september wel weer veranderen, zeker als ze (de FIFA en UEFA, red.) die datum gaan verlengen."

Volgens het lokale medium is de marktwaarde van Kerk circa vier miljoen euro, maar wil FC Utrecht hem pas verkopen als er een veelvoud van dat bedrag wordt geboden. Kerk heeft in cijfermatig opzicht een sterk seizoen achter de rug: in dertig officiële duels was hij goed voor elf goals en twaalf assists.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws