Schade PSV lijkt mee te vallen: geen krimp van 30 miljoen euro

Schade PSV lijkt mee te vallen: geen krimp van 30 miljoen euro

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 08:43do 09-07-2020 om 08:43

PSV is voorzichtig optimistisch over de impact van de coronacrisis op de financiële situatie van de club. Volgens algemeen directeur is er geen sprake van het doemscenario.

In dat scenario zou PSV op jaarbasis 30 miljoen euro verliezen op een begroting van 70 miljoen euro. "De schade lijkt voor ons minder groot te worden dan het slechtste scenario dat we eerder hebben gemeld", zegt Gerbrands donderdag in het Eindhovens Dagblad. "Per maand kunnen de prognoses nog enorm veranderen, merken we. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te blijven."

Dat de schade mee lijkt te vallen, is volgens Gerbrands te danken aan fans en sponsors. "Onze supporters en sponsoren blijken nog loyaler en trouwer dan we al dachten", aldus de directeur. PSV verkocht hetzelfde aantal seizoenkaarten als vorig jaar. "Als club hebben we wel een aantal kortingen gegeven, waardoor niet helemaal hetzelfde bedrag binnenkomt. Het blijft als een paal boven water staan dat onze supporters PSV massaal hebben gesteund. Datzelfde geldt voor de sponsoren, waarvan een aantal het moeilijk had en heeft. Vrienden leer je kennen in moeilijke tijden, zo is opnieuw gebleken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws