‘Hoorde fans die niet blij zijn als iemand uit opleiding debuteert bij Heracles'

‘Hoorde fans die niet blij zijn als iemand uit opleiding debuteert bij Heracles'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 20:04do 09-07-2020 om 20:04

Door de gezamenlijke jeugdopleiding putten FC Twente en Heracles Almelo uit dezelfde vijver met talenten. Twente-trainer Ron Jans en Heracles-coach Frank Wormuth denken echter dat dit geen problemen op gaat leveren.

"Ik hoorde van die supporters dat ze er niet blij mee zullen zijn als iemand uit de opleiding van Twente debuteert in het eerste elftal van Heracles", vertelt Jans lachend in gesprek met TC/Tubantia. Toch denken veel mensen dat een gezamenlijke jeugdopleiding op den duur problemen op gaat leveren.

"Toen ik hier kwam, ben ik op de hoogte gebracht van dit samenwerkingsverband", vervolgt Jans. "Dan moet je niet zeuren, maar het beste er van zien te maken. Ik heb er best een mening over, maar dat is verder niet zo interessant."

Nu er door de coronacrisis nog maar weinig bewegingsruimte is op de transfermarkt voor Twente en Heracles, trainen veel jeugdspelers uit de academie met de eerste elftallen mee. "Het voordeel van nog weinig spelers hebben, is dat we nu de jonge spelers alle aandacht kunnen geven", is Jans realistisch. "Belangrijk is dat je het goed communiceert. De speler beslist zelf waar hij naartoe wil en dat is goed. Ik houd er wel van dat spelers zelfstandige besluiten nemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws