Niet spelen geen optie voor Siem de Jong: 'Ben ik voetballer genoeg voor'

Niet spelen geen optie voor Siem de Jong: 'Ben ik voetballer genoeg voor'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 08:06vr 10-07-2020 om 08:06

Siem de Jong mag binnenkort eindelijk zijn debuut in de Verenigde Stan maken en doet dit onder vreemde omstandigheden. De Major League Soccer-clubs hebben zich verzameld in de 'bubbel' van Disney World in Orlando en zullen daar een toernooi – als alternatief voor de reguliere competitie – afwerken.

Zijn FC Cincinnati zal in de nacht van zaterdag op zondag Nederlandse tijd aantreden tegen Columbus Crew. Sommige MLS-collega's en andere Amerikaanse sporters wilden uit principe niet spelen, maar De Jong zal aan de aftrap staan, kondigt hij aan in gesprek met de NOS. "Ik heb er wel over nagedacht, wat er zou gebeuren. Maar ik ben ook voetballer genoeg om wedstrijden te spelen, daarvoor ben ik ook naar Amerika gegaan. Als je deze wedstrijden niet speelt, is het maar de vraag of je dit jaar überhaupt gaat spelen. En ik weet niet of dat zo goed was."

Voorlopig is hij qua gezelschap aangewezen op zijn ploeggenoten en de stafleden van FC Cincinnati, binnen de muren van Disney World. "Wij worden heel veel getest en we zijn heel weinig in contact met mensen van buiten. Iedereen heeft handschoenen aan en maskers op. Er kan natuurlijk wel iets misgaan, maar die kans is kleiner dan buiten de bubbel." Binnen het spelershotel heeft De Jong relatief veel vrijheid, daarbuiten een stuk minder. "Elke club heeft zijn eigen hotelvloer, eetzaal en vergaderruimtes. Je komt spelers van andere clubs weleens tegen, maar dat is op afstand."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws