Update: Heerenveen zwaait Van Hau uit: 'We moeten als club prioriteiten stellen'

Update: Heerenveen zwaait Van Hau uit: 'We moeten als club prioriteiten stellen'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 12:40vr 10-07-2020 om 12:40

Het avontuur van Doan Van Hau bij sc Heerenveen eindigt al na één seizoen. De club uit Friesland wilde graag langer door met de jeugdinternational van Vietnam, maar kreeg het financiële plaatje niet rond.

Van Hau moet als speler van buiten de EU minstens 450.000 euro per jaar verdienen. Dat salaris bood Heerenveen hem dit seizoen ook, maar de club wilde voor komend seizoen een constructie in werking zetten met Hanoi FC. Heerenveen wilde een lagere huursom betalen, maar de gesprekken zijn vastgelopen, weet Voetbal International.

Heerenveen hoopte de huur- en salariskosten van Van Hau af te dekken aan de hand van externe partijen, maar dat lukte niet. De technische staf van de club verwachtte dat Van Hau zich volgend seizoen aan zou dienen als een serieuze optie links en centraal achterin, maar is niet van plan de salariskosten helemaal voor zijn rekening te nemen.

Dit geld wil de club gaan investeren in posities waar dringend nieuwe spelers nodig zijn. Heerenveen zoekt nog naar een keeper, linker centrale verdediger en een spits. De periode van Van Hau bij Heerenveen lijkt dus na één officiële wedstrijd (in de beker tegen Roda JC) alweer ten einde te komen.

Update: Heerenveen heeft het vertrek van Van Hau bevestigd: een langer verblijf van de Vietnamees is 'financieel niet verantwoord'. Heerenveen ziet de verdediger met pijn in het hart terugkeren naar Vietnam. "Ondanks dat Doan afgelopen seizoen slechts één keer in actie is gekomen zagen wij wel degelijk potentie in hem. Na een aantal maanden van aanpassen klopte hij in de laatste weken van de competitie nadrukkelijk op de deur", aldus technisch manager Gerry Hamstra. "Sportief gezien verdient hij een kans. Echter moeten wij als club prioriteiten stellen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws