Ziyech liet 'voetbalmoeder' Heerenveen huilen: 'Hij was zo jong en denkt aan mij'

Ziyech liet 'voetbalmoeder' Heerenveen huilen: 'Hij was zo jong en denkt aan mij'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 12:05vr 10-07-2020 om 12:05

Danijel Pranjic, Miralem Sulejmani, Hakim Ziyech en zelfs Marco van Basten. Allemaal kwamen ze in hun periode bij sc Heerenveen over de vloer bij Nazan Sahakyan. Zij zorgt er al bijna zeventien jaar voor dat spelers van Heerenveen zich thuis voelen in Friesland.

Sulejmani kwam als jong talent over naar Nederland en werd in Friesland meteen opgevangen door Sahakyan. "Och Mikki, hij is echt mijn kind", begint ze in gesprek met VICE Sports. De Serviër klopte regelmatig 's nachts aan bij Sahakyan. "Hij wilde bij mij liggen, omdat hij zijn moeder zo miste."

Na 3,5 jaar kreeg verhuisde Sahakyan van haar flatje naar een huis, mede door de hulp van Heerenveen. De eerste gastspeler die ze bij haar thuis kreeg was Ziyech. De eerste ontmoeting met de aanstaand Chelsea-speler vergeet ze nooit meer: Ziyech omhelsde haar meteen. "Daarna ging ik met de moeder van Hakim praten en voor ik het doorhad stond hij alweer buiten te spelen met een bal", geeft Sahakyan aan.

Niet veel later woonden er ook twee andere gastspelers bij Sahakyan in huis. Eén moment kan Sahakyan nog heel goed voor de geest halen: ze hoorde de destijds dertienjarige Ziyech tegen de andere spelers praten in de badkamer. "Jongens, morgen is Nazan jarig, we gaan bloemen halen!" Het zorgde ervoor dat Sahakyan in huilen uitbarstte. "Ik vond het zo mooi. Hij was zo jong en denkt aan mij!"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws