Spartaan Van Leer bedankte voor winters Ajax-vertrek: 'Die gok pakt nu goed uit'

Spartaan Van Leer bedankte voor winters Ajax-vertrek: 'Die gok pakt nu goed uit'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 12:46vr 10-07-2020 om 12:46

Benjamin van Leer wil bij Sparta een nieuwe start maken na drie weinig succesvolle seizoenen. De sluitpost keepte zich bij Roda JC in de kijker bij Ajax, maar kwam niet verder dan één bekerduel: tussendoor werd hij verhuurd aan NAC Breda, waarmee hij uit de Eredivisie degradeerde.

Op Het Kasteel mag Van Leer laten zien dat hij het nog niet verleerd is. "Ik wil de afgelopen periode achter me laten, gewoon een nieuwe start maken en laten zien dat ik een goede keeper ben. En niet de keeper die de meeste mensen nu op hun netvlies hebben staan", vertelt hij aan Voetbal International.

Tijdens de winterstop kreeg Van Leer al de kans om Ajax te verlaten. Een niet nader genoemde club uit het buitenland toonde interesse, maar de 28-jarige sluitpost uit Houten bedankte voor de eer. "Toen zat ik thuis en dacht ik toch: nee. Ik ben een gevoelsmens en wilde een bepaald gevoel hebben bij een club als ik zou vertrekken. Dat goede gevoel kreeg ik bij Sparta", aldus Van Leer, die zich gelukkig prijst met zijn keuze. "Ik nam in januari de gok om nog een halfjaar te wachten en die gok pakt nu goed uit. Ik heb er heel veel zin in."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Van Leer bij Sparta zijn Roda JC-niveau weer halen?

(710 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws