Breaking news

LIVE: Ajax maakt tussenstop aan de Oude Meerdijk, geen Blind, Tagliafico en Neres

Witte rook boven Het Kasteel: doelman Van Leer komt over van Ajax

Witte rook boven Het Kasteel: doelman Van Leer komt over van Ajax

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 14:00di 30-06-2020 om 14:00

Laatste update: dinsdag 30 juni 2020 om 14:13di 30-06-2020 om 14:13

Benjamin van Leer heeft Ajax na drie seizoenen verlaten. De 28-jarige sluitpost uit Houten tekent voor Sparta, maakten de Kasteelheren dinsdagmiddag bekend.

Van Leer heeft zichzelf voor twee jaar aan de Rotterdammers verbonden. Sparta heeft met de transfer een nijpend probleem opgelost: na het vertrek van Ariel Harush en het geblesseerd wegvallen van Tim Coremans zat het namelijk niet al te ruim in de keepers. Het halen van een keeper was prioriteit nummer één op Spangen, erkent directeur voetbalzaken Henk van Stee. "Met Benjamin halen we er een binnen die al meerdere seizoenen Eredivisie-ervaring heeft. De staf, met name keeperstrainer Frank Kooiman, is erg enthousiast en we verwachten dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren."

De sluitpost werd opgeleid bij PSV en brak uiteindelijk door bij Roda JC. In Kerkrade versierde hij zelfs een transfer naar Ajax, maar dat avontuur werd geen succes: in zijn eerste seizoen keepte hij alleen in een bekerwedstrijd tegen SVV Scheveningen, tijdens de jaargang 2018/2019 werd hij verhuurd aan NAC Breda en na de degradatie met de West-Brabanders verdween hij compleet uit beeld in Amsterdam.

Sparta heeft nu vijf nieuwelingen voor het Eredivisie-seizoen 2020/2021, allen afkomstig van de Nederlandse markt. Michaël Heylen (FC Emmen), Lennart Thy (PEC Zwolle), Danzell Gravenberch (FC Dordrecht) en Reda Kharchouch (Telstar) gingen Van Leer al voor.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws