Barça maakt wedstrijdselectie bekend: ook in Estadio José Zorrila geen De Jong

Barça maakt wedstrijdselectie bekend: ook in Estadio José Zorrila geen De Jong

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 13:37vr 10-07-2020 om 13:37

Frenkie de Jong zal ook zaterdagavond niet zijn rentree namens FC Barcelona maken. De controleur uit Arkel is niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het uitduel met nummer veertien Real Valladolid.

De Jong speelde tot dusver één wedstrijd na de coronacrisis: na zijn 84 minuten tegen Real Mallorca en zijn reserverol tegen Leganés kreeg hij te maken met kuitklachten. De dertienvoudig Oranje-international keerde deze week terug op de training, maar werd nog niet geselecteerd voor de stadsderby tegen Espanyol. Ook het bezoek aan het Estadio José Zorrilla komt nog te vroeg.

Vermoedelijk neemt Barça geen risico met De Jong, met het oog op de Champions League-hervatting in augustus. De regerend landskampioen maakt nog kans op de Primera División-titel, maar is volledig afhankelijk van rivaal Real Madrid. De Koninklijke staat één punt voor, maar speelt vrijdagavond nog tegen nummer 17 Deportivo Alavés. Als die ontmoeting gewonnen wordt, is het gat met de achtervolger vier punten, met nog drie speelrondes te gaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws