Geen NAC en geen Cyprus: 'Geen vrijwilliger, verhalen uit die landen zijn bekend'

Geen NAC en geen Cyprus: 'Geen vrijwilliger, verhalen uit die landen zijn bekend'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 15:14vr 10-07-2020 om 15:14

Het zijn onzekere tijden voor Pele van Anholt. De rechtsback, afgelopen seizoen actief voor NAC Breda, heeft een aanbieding uit Cyprus naast zich neergelegd en zet zijn zoektocht naar een nieuwe club voort.

De onrust bij NAC raakte ook Van Anholt, die van Peter Hyballa in Breda mocht blijven. Na het ontslag van de Duitse oefenmeester en het vertrek van technisch manager Tom Van den Abbeele, die het niet in Van Anholt zag zitten, weet de back niet waar hij aan toe is. Hij zou graag mee willen blijven trainen. "Dit weekend zal ik contact opnemen met de teammanager om te bespreken wat de bedoeling is voor volgende week", zegt de 29-jarige rechtspoot tegen BN DeStem.

Een club uit Cyprus kreeg afgelopen week nul op rekest bij Van Anholt. "Het aanbod uit Cyprus zag er interessant uit, maar ik had er niet zo'n goed gevoel bij. We kennen allemaal de verhalen uit dat soort landen dat de betalingen opeens niet meer gedaan worden. Ik ben geen vrijwilliger. Als ik na een maand geen salaris meer krijg, schiet dat natuurlijk niet op."

Van Anholt is op zoek naar zekerheid, zo veel is duidelijk. "Die gok ga ik nu niet wagen, want ik heb geen zin om na een maand terug te zijn in Nederland met het bekende verhaal: een avontuur rijker, een illusie armer. Het ziet het er altijd mooi uit, maar in de praktijk valt het soms tegen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws