Frenkie de Jong is bijna fit: 'We hebben getwijfeld of we hem mee zouden nemen'

Frenkie de Jong is bijna fit: 'We hebben getwijfeld of we hem mee zouden nemen'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 15:54vr 10-07-2020 om 15:54

Barcelona-trainer Quique Setién wil nog geen risico nemen met Frenkie de Jong. De middenvelder uit Arkel reist zaterdag niet mee naar Estadio José Zorrilla, waar Barcelona het op zal nemen tegen Real Valladolid.

Op de digitale persconferentie over de wedstrijd gaf Setién aan dat hij voorzichtig is met De Jong, die bijna hersteld is van een kuitblessure. "We twijfelden of we hem mee zouden nemen, want hij voelt zich goed", laat de trainer van de Catalanen weten. "Dan stond hij sowieso niet in de basis, maar uiteindelijk willen we geen risico's met De Jong nemen. Het is beter dat hij nog even uitrust, zodat hij daarna echt topfit is."

Barcelona staat op de ranglijst vier punten achter op koploper Real Madrid. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen en het programma van De Koninklijke ziet er gunstig uit, maar Setién sluit een wonder niet uit. "Alles kan gebeuren in het voetbal en de laatste jaren hebben ons geleerd dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren. Wij moeten winnen en wachten op onze kans, want wie weet laat onze concurrent wel punten liggen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws