'Protocol' Robben: 'Als wij aan warming-up begonnen, had hij er al uur opzitten'

'Protocol' Robben: 'Als wij aan warming-up begonnen, had hij er al uur opzitten'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 14:46za 11-07-2020 om 14:46

Giovanni van Bronckhorst was verrast door het nieuws dat Arjen Robben een terugkeer in de Eredivisie nastreeft. De huidig trainer van Guangzhou R&F denkt evenwel dat de 36-jarige aanvaller nog prima mee kan bij FC Groningen.

"Ik was eerst heel verrast", zegt Van Bronckhorst tegen De Telegraaf. "Maar toen dacht ik opeens aan de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart in Hamburg. Daar was ik ook en zag ik Robben voetballen. Hij was in vergelijking met alle anderen superfit. Jij kan makkelijk nog mee in het profvoetbal, dacht ik toen."

"Op zeker moment zag ik dat hij bij Bayern München ook weer aan het trainen was en toen vroeg ik me al af of er iets aan zat te komen", vervolgt de 106-voudig international, die tien jaar geleden samen met Robben in de WK-finale stond. "Tegelijkertijd past dit ook wel bij hem. Zijn hele carrière heeft hij er alles voor over gehad om zijn lichaam in een uitstekende conditie te houden."

"Als wij aan de warming-up voor een wedstrijd begonnen, had hij er al een uur warming-up op zitten", aldus Van Bronckhorst. "Hij had zijn eigen ritme en min of meer zijn eigen protocol. Daardoor is hij nu nog zo fit. En hij gaat het straks flikken ook, denk ik."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoeveel Eredivisie-wedstrijden gaat Robben volgend seizoen spelen?

(13782 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws