'Mooi dat ik met De Ligt vergeleken word, maar ik hoop nóg beter te worden'

'Mooi dat ik met De Ligt vergeleken word, maar ik hoop nóg beter te worden'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 16:05za 11-07-2020 om 16:05

De vijftienjarige Olivier Aertssen maakt snel carrière in de voetbalwereld. Tot 2017 speelde hij voor het Zeeuwse V.V. Wolfaartsdijk, daarna speelde hij één jaar voor het naburige VV Kloetinge en één jaar voor Sparta, voordat hij door Ajax werd opgepikt.

Medio juni mocht Aertssen zijn eerste profcontract in Amsterdam ondertekenen. De in Veldhoven geboren verdediger ligt nu tot 2023 vast en staat er goed op in de Amsterdamse opleiding. Op social media verschenen zelfs goed bekeken compilaties, waarin hij met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt werd vergeleken. "Bizar, maar tegelijkertijd ook heel erg mooi om dat te zien en te lezen. Dat iemand de moeite neemt om zo'n filmpje over mij te maken, dat dan de hele wereld overgaat, dat vind ik al mooi. Ik zie het als een compliment", vertelt hij aan de Provinciale Zeeuwse Courant. "Mooi dat ze je met Matthijs de Ligt vergelijken, maar ik wil graag nóg beter worden."

En dat terwijl hij kort geleden nog in Wolfaartsdijk voetbalde. Aertssen paste zich echter in rap tempo aan bij Ajax. "Het niveau lag echt een stuk hoger dan ik bij Sparta gewend was. Dat merk je aan het baltempo en de intensiteit van de trainingen. Daar heb ik wel even aan moeten wennen. Maar als je dan een paar weken bezig bent, ga je erin mee." Inmiddels komt hij uit voor het O18-team van Ajax, dat door grote namen getraind wordt: Aertssen heeft te maken met John Heitinga, Ronald de Boer, Simon Tahamata en John Bosman. "Die specialisten wisselen elkaar af. Met zulke ervaren oud-spelers op het veld staan, dat is toch mooi?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws