Liverpool laat zich verrassen door Burnley: fraaie Anfield-reeks strandt

Liverpool laat zich verrassen door Burnley: fraaie Anfield-reeks strandt

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 17:50za 11-07-2020 om 17:50

Premier League-kampioen Liverpool heeft zaterdagmiddag een indrukwekkende thuisreeks zien stranden. The Reds speelden op 30 januari 2019 met 1-1 gelijk tegen Leicester City en wonnen sindsdien al hun thuiswedstrijden in de Premier League, maar hebben tegen Burnley weer eens punten gemorst op Anfield.

Voor rust leek er nog niet veel aan de hand. Burnley-doelman Nick Pope was weliswaar in bloedvorm en voorkwam met flitsende parades goals van Mohamed Salah en Sadio Mané, maar moest na een half uur alsnog vissen. Fabinho legde de bal na een corner neer bij de tweede paal, linksback Andy Robertson dook opeens rechts voorin op en kopte bekwaam raak: 1-0.

Ook in de tweede helft had Liverpool de regie in handen: Roberto Firmino raakte echter de paal en ook Curtis Jones slaagde er niet in om Pope te passeren. Twintig minuten voor tijd was het opeens collega Alisson die moest vissen: James Tarkowski legde terug met het hoofd en Jay Rodriguez verschalkte de Braziliaan.

Deze onverwachte klap kwam hard aan bij de gastheren. Liverpool claimde nog een strafschop na een ingreep van ex-AZ'er Jóhann Berg Gudmundsson, maar wist niets meer te creëren. Heel even leek het er zelfs op dat The Reds voor het eerst sinds 23 april 2017 zouden verliezen in eigen huis: Gudmundsson schoot echter over via de lat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws