Krachten vloeien weg bij Barça: assist 20 (!) voor Messi, franjeloze uitzege

11-07-2020 21:23
36

Het weinig geïnspireerd ogende FC Barcelona heeft zaterdagavond zijn laatste restje hoop op titelprolongatie levend gehouden. De uitwedstrijd tegen nummer 14 Real Valladolid werd al vroeg opengebroken door Arturo Vidal en leverde uiteindelijk een franjeloze 0-1 overwinning op.

De Catalanen hadden Frenkie de Jong niet meegenomen naar het Estadio José Zorilla, begonnen zonder Luis Suárez en kwamen na een kwartiertje op voorsprong. Lionel Messi gaf een subtiel passje tussendoor op Vidal, die vanuit een scherpe hoek vakkundig raak schoot: voor Messi was het alweer zijn twintigste (!) assist van het Primera División-seizoen. Daar bleef het bij in de eerste helft: Antoine Griezmann had zijn vizier allesbehalve op scherp staan, Riqui Puig stuitte op doelman Jordi Masip en Kike struikelde oog in oog met Marc-André ter Stegen over zijn eigen benen.

Griezmann moest zijn zwakke eerste helft bekomen met een wissel tijdens de rust: Suárez maakte alsnog zijn opwachting. Barça slaagde er niet in om afstand te nemen en er waren aan beiden kanten minder gevaarlijke momenten voor de beide doelen. Voormalig NAC Breda- en FC Twente-aanvaller Enes Ünal probeerde het tevergeefs uit een vrije trap, net als Messi. Gerard Piqué claimde nog een strafschop na duwen en trekken in de zestien, maar een hoog oplopende discussie met de arbitrage leverde niets op.

In de slotfase zakte het vermoeide Barcelona ver weg en kwam het nauwelijks van de eigen helft af, maar de krappe 0-1 bleef op de borden staan. Het verschil met Real Madrid is teruggebracht tot één punt, waardoor De Koninklijke maandag tegen Granada nog geen kampioen kan worden. De mannen van Quique Setién sluiten het seizoen af met wedstrijden tegen Osasuna en Deportivo Alavés, waarna Napoli in de Champions League wacht. Als het bezoek aan Granada geen schade oplevert, kan Real Madrid de titel pakken tegen Villarreal of Leganés: daarna treft De Koninklijke Manchester City.