PSG houdt kind van de club tot 2024 binnenboord: 'Ik ziet hier al vijftien jaar'

PSG houdt kind van de club tot 2024 binnenboord: 'Ik ziet hier al vijftien jaar'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 21:53za 11-07-2020 om 21:53

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond contractnieuws wereldkundig gemaakt. Presnel Kimpembe heeft zich tot medio 2024 aan de Parijse grootmacht verbonden.

De centrale verdediger speelt al vrijwel zijn hele leven voor PSG: hij doorliep de jeugdopleiding, maakte in 2014 zijn debuut in het eerste elftal en kwam sindsdien tot 136 officiële optredens in de Ligue 1, de Champions League en de Franse bekertoernooien. Kimpembe heeft nu voor één seizoen bijgetekend en blijft voorlopig binnenboord.

De negenvoudig international van Frankrijk vindt het 'een eer', laat hij weten aan de PSG-kanalen. "Dit is mijn club, ik zit hier al vijftien jaar en heb de hele opleiding doorlopen. Dat ik onderdeel uit mag maken van het project van de club, is een hele eer voor me. Ik hoop hier nog veel prijzen te pakken."

De tot Ligue 1-kampioen uitgeroepen club kan in een kort tijdsbestek drie bekers aan de prijzenkast toevoegen. Op vrijdag 24 juli wordt de Coupe de France-finale tegen Saint-Étienne gespeeld, één week later volgt de Coupe de la Ligue-eindstrijd tegen Olympique Lyon. In augustus speelt PSG in de kwartfinales van de Champions League tegen Atalanta Bergamo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws