Tweede bezoek aan Zuid-Engeland bevalt Man City beter: hattrick Sterling

Tweede bezoek aan Zuid-Engeland bevalt Man City beter: hattrick Sterling

11-07-2020 22:48
2

Manchester City heeft zich zaterdag dubbel en dwars hersteld van zijn uitglijder tegen Southampton van zondagavond. De onttroonde Premier League-kampioen had midweeks al met 5-0 van Newcastle United gewonnen en werkte ook tijdens zijn volgende bezoek aan de Engelse zuidkust aan zijn doelsaldo: Brighton & Hove Albion kreeg net als Newcastle met 0-5 klop.

Vooraf stond er niet veel op het spel: alleen het CAS kan Manchester City nog uit de Champions League houden, terwijl nummer 15 Brighton acht punten boven de degradatiestreep staat. Davy Pröpper en de zijnen konden midweeks bijna stunten tegen Liverpool, maar waren kansloos tegen de nummer twee van de ranglijst. De ploeg van Pep Guardiola ging met een 0-2 voorsprong aan de thee: Raheem Sterling schoof vanuit de tweede lijn de 0-1 binnen, Gabriel Jesus tikte van dichtbij een door Rodri doorgekopte hoekschop binnen.

The Citizens hadden er na rust wel zin in en legden de thuisploeg op de pijnbank. Kevin De Bruyne trof nog de paal, maar Sterling kopte een afgemeten voorzet van Riyad Mahrez binnen en Bernardo Silva profiteerde kort daarna van gegrabbel bij doelman Matt Ryan: 0-3 en 0-4. Het slotakkoord was voor Sterling, die sterk doorzette en al vallend zijn derde van de avond binnen kopte: 0-5.

Manchester City is nu zeker van de tweede plek en kan zich richten op de FA Cup en Champions League: hierin treft het respectievelijk Arsenal en Real Madrid.