Stam door prachtgoals hard onderuit bij MLS-debuut, ook valse herstart De Boer

Stam door prachtgoals hard onderuit bij MLS-debuut, ook valse herstart De Boer

12-07-2020 07:32
39

Jaap Stam heeft een dramatische start gemaakt als trainer van FC Cincinnati. In de Hell Is Real-derby ging de Nederlandse trainer met liefst 4-0 onderuit tegen het Columbus Crew van Eloy Room, Vito Wormgoor en Youness Mokhtar. Ook Frank de Boer begon met een nederlaag aan het MLS is Back Tournament.

Naast Stam maakte ook Siem de Jong zijn debuut voor Cincinnati, maar ook de oud-Ajacied kon een zware nederlaag niet voorkomen. Columbus Crew was oppermachtig in Disney World. Lucas Zelarayán opende de score uit een schitterende vrije trap en Gyasi Zardes verdubbelde de marge nog voor rust. Hetzelfde duo was ook verantwoordelijk voor de 3-0: Zelarayán legde de bal fantastisch achter de defensie, Zardes rondde af.

Daarmee was het pijnlijke debuut voor Stam en De Jong nog niet voorbij. Uitgerekend Mokhtar zorgde voor het slotakkoord. De oud-speler van PEC Zwolle en FC Twente kreeg de ruimte en schoot raak. Donderdag lonkt een nieuwe kans voor Stam op zijn eerste zege in de Verenigde Staten. Dan is uitgerekend het Atlanta United van Frank de Boer de tegenstander.

Atlanta
De Boer beleefde zelf eveneens een valse start. De voormalig Ajax-trainer zag Atlanta een vroege achterstand tegen New York Red Bulls niet meer te boven komen: 0-1. Brad Guzan kreeg al na vier minuten een treffer van Florian Valot om de oren. Atlanta had in het vervolg liefst 69 procent balbezit en waagde veertien doelpogingen, maar het gemis van topschutter Josef Martínez deed zich voelen.